PUGN172019-01-08T18:14:59+01:00

Project Description

PUGN 17 |

4 mei t/m 24 juni 2018 | Opening 3 mei

Camille Janssen

Camille kwam tot schilderen zonder omwegen. Het begon allemaal met een paar streken op een maagdelijk schildersdoek. Zijn eerste werk maakte hij ‘onbevangen’. Toen hij enkele jaren later serieus aan de slag ging met de schilderkunst, werd alles duidelijk. Zijn passie voor reizen en mensen en zijn wens om dit in schilderijen  vast te leggen, heeft hem gevormd en weerspiegelt zich in zijn werk. Zoals de seizoenen wisselen, zo veranderen zijn onderwerpen. Recent werk is geïnspireerd op fauna-elementen met specifieke aandacht voor de ‘kikker’, direct of indirect bedreigd door de mens.

Al vanaf 1963 werk Camille in olie- en acrylverf. Sinds enige tijd giet hij zijn scheppingsdrang ook in brons.

camille-art.webnode.nl

Tina Bruekers – Van Hulsen

Het zal begin jaren ’80 zijn geweest toen Tina aan de Stichting Vrije Uren in Weert begon aan een cursus houtbewerking. Daarop volgden cursussen tekenen en schilderen, gevolgd door cursussen in de uiteindelijke passie: keramiek.

Diverse typen glazuren, kleiverwerking en baktechnieken maakte Tina zich eigen, resulterend in een grote reeks aan werken. Voor een aantal van die werken ontving zijn lovenswaardige beoordelingen door vakjury’s op het gebied van keramiek en kunst in het algemeen.

Het laatste is overigens een rode draad door het leven van Tina. Al sinds haar jonge jaren is zij gefascineerd en geïnteresseerd in alles wat met kunst te maken heeft. Veel van hetgeen zij zag bij haar bezoeken aan exposities in Nederland en daarbuiten, kwamen in schetsen terecht op losse papiertjes of aantekenboekjes, ter inspiratie voor haar eigen werk.

Bij de Stichting Cocon (vrijetijdsbesteding) in Nederweert deelde zij jarenlang haar brede kennis en kunde met haar cursisten.

Gerrie Cuijpers

Ik ben Gerrie Cuijpers, geboren in Ospel en nu levend en werkend in Arnhem. Als allround kunstenaar maak ik portretten in opdracht en vrij werk. Daarnaast geef ik diverse workshops aan groepen, zoals tekenen, schilderen, schrijven, vertellen.

Het laatste jaar deed ik twee coachopleidingen. Als coach kan ik creatief zijn, doordat ik diverse kunstzinnige technieken als middel kan inzetten om een cliënt tot inzicht te brengen.

Mijn vrije werk bestaat uit abstract, portret, (bloem)stillevens en landschappen. Meestal in acryl/oliepastel/heavy gel. Het laatste jaar gaat het niet om de weergave, maar over hoe ik het gevoel bij mijn onderwerp kan uiten in het materiaal. Dit betekent ook dat een werk soms plotseling radicaal verandert door het moment waarop een gevoel zich aandient. Dit moment ben ik steeds meer gaan herkennen en waarderen als primair en puur.

Mijn werk is te koop en verder altijd vrijblijvend te bezichtigen in mijn atelier aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem.

gerriecuijpers.kunstinzicht.nl

Edwin Lenderink

Sinds 2008 bezig met glas en vanaf 2010 serieus bezig met glasblazen. Het werken met dit unieke materiaal, de warmte, snelheid en vloeibaarheid dagen hem iedere keer weer uit. Edwin ervaart het als een onbeschrijfelijk gevoel om in een uur (plus acht jaren ervaring) vanuit een bak gesmolten glas en allerlei gekleurd glas het kunstwerk te maken dat hij in zijn hoofd had. Hij beschrijft het als de ultieme flow-ervaring, volledig in het moment met alle aandacht gericht op datgene waar hij mee bezig is. Als de klant aanwezig is, dan kan ook deze meedenken en helpen bij het realiseren van het kunstwerk.

www.kunstinuwkleur.nl

Henk Knapen

Henk startte in 2014 met tekenen en aquarelleren bij Kunstencentrum Rick in Weert. Daar ontwikkelde hij al snel een eigen stijl. Hij hanteert een combinatietechniek van aquarel, ecoline, Oost-Indische inkt en pastel.

Hij past een vrije stijl toe met diverse soorten media. Zijn voorkeur gaat uit naar collages en tekenen in perspectief. Het toeval mag een rol spelen in het uiteindelijke experimentele resultaat.

Lieke Smits

De keramiek van Lieke Smits is opvallend van vorm – figuratief en non-figuratief en bijzonder van kleur. Haar werk is het resultaat van duidelijke en consequente keuzes in thematiek, materiaalgebruik en toegepaste technieken. Lieke Smits heeft daardoor onmiskenbaar een zeer eigen stijl ontwikkeld. Haar werk vertoont homogeniteit, vormt in zijn geheel een eenheid, maar is per object oorspronkelijk. Dit komt tot uiting in haar berg- en rivierdorpjes, maskers en ‘gevouwen’ vazen, evenals in haar opvallende objecten die uit geglazuurde repen klei zijn samengesteld.

liekesmits.kunstinzicht.nl