PUGN102019-01-08T19:10:20+01:00

Project Description

PUGN 10 |

 12 januari t/m 4 maart 2017

Greet Boekholt

Greet Boekholt (geboren in Brabant) – woonde 30 jaar in Ospel, woont en werkt nu in Weert. Zij maakte aanvankelijk grote wand/textiel objecten. Deze hangen in openbare gebouwen in Ospel, Nederweert, Weert, elders in Nederland en ook in het buitenland. Sinds ze in Weert woont, werkt ze aan grotere series (oplage van 70, 25, 1119, 140,60). Kleiner werk achter glas, collageachtig, maar nog overal, soms maar weinig, met stof en naald en draad. Ze hebben als onderwerp: Matthäuspassion van Bach, Hooglied, Hortus Conclusus (omsloten tuin), het getal 7, tweeling. ‘Stof’ dat uitnodigt uit tot kijken en nadenken. Wat u hier ziet zijn planten die in de tuin van Ospel groeiden en enkele collages uit de serie ‘140 x 7 op een rij’.

www.greetboekholt.nl

Lucy van Duppen

Lucy van Duppen woont en werkt in Weert. Zij volgde de Kunstacademie in Eindhoven en maakt schilderijen en keramiek. Zij vindt inspiratie in de natuur, maar ook mens en dier als onlosmakelijk onderdeel daarvan inspireren haar.

www.lucyvanduppen.nl

Corien van der Heijden

Het antwoord van Corien van der Heijden uit Maastricht op de vraag naar verpersoonlijking in de mode is even doeltreffend als eenvoudig: handbeschilderde kleding. Zij presenteert een kleine gevarieerde collectie. Het is ook mogelijk zelf een kledingstuk aan te leveren en door haar te laten beschilderen, of in de gewenste maat een model te laten maken.

www.corienvanderheijden.nl

fb (Corien van der Heijden Design)

Olga Salmans

Deze Weertse exposante startte haar artistieke weg met schilderen op doek. Later stapte zij over naar air brush. Tegenwoordig vormt zij portretten in keramiek. Daarbij ondersteund door haar studie aan diverse beeldende opleidingen in België en Nederland.

Olga is gefascineerd door het maken van portretten. Zij huldigt het standpunt dat eigentijdse portretten meer zijn dan een goed lijkend plaatje. Haar beelden zijn afgeleid van een model in combinatie met fantasie, divers, met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen, zoals eerlijke en gevonden (recycling) materiaal. Daardoor laat zij haar beelden uitgroeien tot individuen, met treffende uitstraling en emotie.

Anke van Gorp

Het vertrekpunt van Anke van Gorp uit Boxmeer is veelal een thema. Vanuit dat thema bedenkt zij eerst wat zij met haar werkstuk wil vertellen. Dit verhaal bepaalt voor een groot gedeelte de vorm, de kleuren en de texturen die ik gebruikt. Kleur, vorm en structuur zijn een belangrijk middel om tot een eigen handschrift te komen. Anke is steeds vrijer gaan werken en maakt graag gebruik van niet alledaagse materialen.

www.ankevangorp.exto.nl

Irene Pfennings

Irene Pfennings uit Sittard is een fervent voorstander van consuminderen. Hergebruik van materialen is haar doel. Van afgeschreven materiaal iets boeiends maken, is wat zij voor ogen heeft. Het materiaal rubber heeft haar artistieke hart gestolen. Zij beoordeelt rubberen banden als karaktervol materiaal om bijzondere en opvallende sieraden en accessoires mee te maken.

www.sierene.nl

Annette Willems

Na 25 jaar drukte met baan en gezin pakt Annette Willems uit Nederweert circa zes jaren geleden haar hobby weer op: schilderen. Het weergeven van mensen, specifiek gezichten, boeit haar het meest. Een fietsreis door Thailand, Laos en China is haar inspiratiebron voor een serie ‘Azië’. De puurheid van de mensen bezig met hun dagelijkse beslommeringen en de geweldige kleuren komen op nieuw tot leven op haar schilderdoeken.

Zij weet zich geschoold door deskundige schilders en docenten. Haar werk was al eens te zien bij KunstLint in Nederweert.

Sabine Tuchel

Deze oorspronkelijk Oost-Duitse en in Baarlo wonende kunstenares creëert hartenkunst! Letterlijk en figuurlijk. Uiteindelijk is, volgens Sabine, de essentie van het leven altijd de liefde! De engelen of gevleugelde wezens zijn een constante in haar werk. Zij hebben daarentegen ook de functie van cultuurverbindende symbolen, omdat zij in iedere religie en over de eeuwen heen bestaan. Engelen treden op als ‘bemiddelaar tussen hemel en aarde’. Ondanks dat haar werken de suggestie wekken naar kinderlijkheid en naïviteit, probeert zij juist een universele of archaïsche uitdrukking te vinden die wijsheid, oudheid en soms ook mystiek integreren.

Sabine werkt graag met restjes, met dingen of materialen die al een geschiedenis achter de rug hebben. Denk aan gebruikt textiel zoals oude sari’s uit India of kant uit vroeger tijden, oud papier of drijfhout. Behalve in Nederland, exposeerde zij ook in Duitsland, Denemarken en Mexico.

Sabine heeft een bewogen leven achter de rug en volgde diverse kunst/designopleidingen. Zij laat zich graag inspireren door de (artistieke) sferen in landen als Afrika en India. Zij was betrokken bij de oprichting van het International Art Center De Raay in Baarlo (Chateau de Raay).