PUGN112019-01-08T19:01:43+01:00

Project Description

PUGN 11 |

9 maart t/m 29 april 2017

Huub Hermans

Al langere tijd in de weer met klei heeft Huub Hermans uit Heythuysen in 2008 een serieuzere weg ingeslagen en is zijn stijl sterker geworden. De onderwerpen haalt hij uit het dagelijks leven. Op zoek naar een mooie vorm, is dat de leidraad voor een beeld. Realisme en abstractie, fantasie en werkelijk komen daarin samen.

Achter zijn werk schuilt geen ‘groot’ verhaal. Slechts motivatie, enthousiasme voor het materiaal en de mogelijkheden daarvan en een drang tot vormgeven. “Zie wat je wilt zien en gebruik jouw fantasie”, is wat Huub de kijker wil meegeven.

www.huubhermanssculpturen.nl

Wiel Heemskerk

De in Tegelen galeriehoudende Wiel Heemskerk begint als amateurfotograaf. De sfeer die zijn foto’s oproepen, gecombineerd met zijn fascinatie voor de vergankelijkheid der dingen, leidt hem naar een nieuwe manier van presenteren. Hij begint zijn foto’s in oude raamkozijnen, verweerde deurpanelen en allerhande andere, a-typische lijsten te verpakken. Het begin van een nieuwe fase: de bevestiging van allerlei voorwerpen aan en op zijn fotowerken. Kranen, sleutels, spijkers, enzovoorts. Voor het passe-partout maakt hij gebruik van platen zink, gemaakt van oude dakgoten, aangetast door de tand des tijds.
Als verzamelaar van oude materialen, snuisterijen en frutsels put hij uit een enorme voorraad die zijn inspiratie voeden en andersom. Zo ontpopt Wiel zich geleidelijk als een meester in de Trash Art stijl.
www.dekunstvloer.nl

Twan Kuhl

De van oorsprong Tegelse Twan Kuhl houdt atelier en galerie in Steyl. Hij is vooral autodidact kunstenaar. Hij haalt inspiratie uit alles wat hij ziet en ervaart. Zijn werk kent grote variaties. Soms zeer kleurrijk, dan weer rustig en ingetogen met witte- en grijstinten. Ook de vorm is gevarieerd: vaak abstract, soms surrealistisch, dan weer realistisch.

Zijn voorkeur gaat uit naar felle, spattende kleuren met grote uithalen, het moeten doeken zijn waar je niet zomaar mee ‘klaar’ bent.

www.kuhlmannkunst.nl

Truus Baetsen

Een hobby kan verworden tot passie. Zo verging het ook de Nederweert-Eindse Truus Baetsen. Haar schilderwerken kenmerken zich door een vlugge toets die snelheid aan het werk verleent. Haar werk is kleurrijk en levendig. Dit geeft haar vreugde om het mooie en optimistische in het leven uit te mogen beelden. Natuur en landschap zijn haar inspiratie. Maar ook het neerzetten van een realistisch portret geeft haar veel voldoening en energie.

Zij maakt niet alleen vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Zij houdt atelier in Nederweert-Eind.

www.truusbaetsen.exto.nl

Thea Verlinden

De Montfortse Thea Verlinden is een creatieve duizendpoot.

Bijna een kwart eeuw geleden ging zij aan de slag met edelmetalen (vooral zilver). Elk sieraad is uniek. Enkele jaren geleden ontdekte zij de Taguanoot. Een prachtig product dat zij omvormt tot prachtige sieraden.

Ook de schilderkunst kan haar zeer bekoren. Zij vindt het fascinerend om nieuwe technieken te ontdekken, nieuwe creatieve en artistieke mogelijkheden te verkennen en tot het hare te maken. “Jammer dat een dag maar 24 uur heeft”, verzucht Thea.

www.theaverlinden.exto.nl