PUGN122019-01-08T18:54:58+01:00

Project Description

PUGN 12 |

 5 mei t/m 5 augustus 2017

Marjan Riesebos

Onder andere de richting schilderkunst op de Kunstacademie van Maasmechelen heeft deze grotendeels autodidacte exposant gevormd. Voordat het schilderen haar greep, had de Belfeldse Marjan een glasatelier.

Haar hele leven al is zij gevoelig geweest voor sfeer, voor de gevoelslading van een beeld of woord. Haar manier van werken is vooral intuïtief: bij aanvang heeft zij nog geen weet van datgene wat er onder haar handen zal groeien. De recente reeks die is ontstaan noemt zij ‘Nieuw bestaande landschappen’ omdat ze wel een relatie hebben met realiteit, maar tevens puur imaginair zijn. Het zijn sfeerbeelden, werelden waarin zij graag zou vertoeven.

www.marjanriesebos.nl

Willem van Dijke

De in Borculo wonende Willem van Dijke maakt voor de eerste maal kennis met, wat tegenwoordig Urban Exploring genoemd wordt, op zijn zevende toen hij met een aantal vrienden een leegstaand hotel ging bekijken. De ‘schoonheid’ van desolatie heeft hem kennelijk al op vroege leeftijd getroffen. Op zijn elfde trok hij er met zijn Afga-camera op uit. De fotografie is nooit uit zijn leven weggeweest. Sinds enkele jaren richt hij zijn camera weer frequent op verlaten en vergeten situaties en objecten. Ook nachtfotografie, landschappen en mensen zijn geliefde onderwerpen voor zijn fotografie. Zijn werk toont vertoont een licht absurdistische of dramatische sfeer door de (digitale) bewerking, waardoor het thema zich nog sterker aan de kijker toont.

www.burieddreams.nl

Pim Timmermans

‘Metal-Art’ noemt Pim haar werk. Deze Heythuysense werkt bij een machinefabriek en gebruikt restmaterialen van het productieproces om objecten te vervaardigen. De oorspronkelijke vorm van het stuk metaal blijft meestal onveranderd. Pim verwerkt het tot kunstig gebruiksvoorwerp wat valt te scharen onder figuratieve abstracte kunst. De kunstobjecten geven de suggestie van een vorm. Ieder kan erin zien wat ‘ie wil.
Haar kunstwerken zijn soms uitbundig en dan weer ingetogen, maar altijd met veel aandacht en liefde voor het materiaal en de vorm gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het ‘restproduct’ ineens in het zonnetje gezet wordt en iets bijzonders en moois uitstraalt, waarvan je kunt genieten.
Kortom: optimale recycling!
www.pimtimmermans.com

Henk Baetsen

Elke ondernemer kan vertellen wat hij doet en hoe hij iets doet. Perfecte service en kwaliteit worden daarbij vaak genoemd als unieke speerpunten. Maar zijn dit niet slechts de randvoorwaarden om als onderneming of merk te kunnen bestaan?

Greydog gelooft dat elk sterk merk zich pas onderscheid door een eigen visie. Waaróm doe je wat je doet? Waar ligt jouw passie? Wat is jouw identiteit?

Het vertalen van deze identiteit naar een persoonlijke en unieke huisstijl is de uitdaging van Greydog.

Door in eenvoud haar kracht te leggen geeft Greydog verrassend vorm en inhoud aan het onderscheidend karakter van organisaties binnen het MKB. Een 360° aanpak teruggebracht naar de basis. Pure, plain and simple. Een inspirerende, heldere en transparante manier van werken. Flexibel, ondernemend en creatief rebels!

www.greydog.nl

Tom Haemers

Sinds hij in 1999 zijn eerste beeld maakte, heeft beeldhouwen een steeds grotere plaats in zijn leven ingenomen. In 2009 startte hij met een uitbreiding van zijn assortiment stenen. Inmiddels is er keuze uit ongeveer vijftien verschillende steensoorten. Al die stenen hebben een schat in zich verborgen, die er op wacht om onthuld te worden.
Ik ben heel gelukkig om niet alleen met steen te werken, maar ze ook aan te kunnen bieden. Je bent welkom om er een uit te komen zoeken!

www.beeldhouwerij.nl

Els van Stratum

Els van Stratum uit De Bilt beoefent de kunst al haar  hele leven. Op jonge leeftijd ging zij in de leer bij diverse kunstenaars, waardoor zij al doende technieken en materialen leerde kennen. Tijdens haar drukke banen, beschouwde zij het schilderen als een hobby. In 2003 startte zij haar eigen atelier, waar zij werkt in opdracht en cursussen verzorgde. De inspiratie haalt zij uit zichzelf, hoe zij de wereld beleeft – ervaart – voelt. Zij laat haar eigen gevoel en passie spreken. Daardoor is ieder werkstuk als het ware een stukje van haar zelf. Zij maakt objecten (klei, brons) en schilderwerken.

Als autodidact is zij trots op de eigen stijl die zij heeft ontwikkeld. Zij zegt hierover: “Mijn ervaring is groot en ik ben nog steeds groeiend…”.

www.elsvanstratum.nl