PUGN132019-01-08T18:48:31+01:00

Project Description

PUGN 13 |

 24 augustus t/m 14 oktober 2017

Annelies Janssen-Timmermans

De Venlose Annelies Janssen-Timmermans heeft zich na een loopbaan van meer dan 30 jaar in het voortgezet onderwijs, volledig toegelegd op het schilderen. Een cursusverleden van 15 jaren bij Kunstencentrum Venlo , o.a. bij Monique Romeijn, is de basis voor haar kennis en kunde. Beelden lijken op het netvlies te blijven hangen, geïnspireerd door iets wat zij zag tijdens wandelingen, vakanties of anderszins. Verborgen in haar hoofd, verschijnt het tijdens het schilderen op het doek. Zij werkt met acrylverf op doek en papier, meestal grote doeken.  Ook werkt zij graag in bijenwas en pigmenten, gecombineerd met olieverf op houten panelen.

www.anneliesjanssen.exto.nl

http://anneliestimmermans.nl

Felipe Ciudad Martinez

Felipe kwam begin jaren 2000 in contact met klei, toen hij zich via een vriend inschreef voor de toenmalige Vrije Academie. Onder de hoede van de Venlose docent en kunstenaar Eddie Nijssen kreeg Felipe’s creativiteit verder vorm.

Zijn beelden, meestal van groot formaat, hebben iets monumentaals. In zijn werk komt achtergrond, opvoeding en levenservaring naar voren.

Religie is een terugkerend thema in zijn werk. Ook de menselijke gestalte is een terugkerend thema, in extreme houdingen die een innerlijke strijd tentoonspreiden en tevens rust uitstralen.

Floor Kurstjens

De natuur is Floors atelier. Vanuit haar hart voelt zij zich verbonden met alles wat leeft. Al op jonge leeftijd was zij geïnteresseerd in kunst.

Door haar werk als astroloog, is zij tevens bekend met symbolen. Niet alleen astrologische symbolen, maar ook de symboliek van oude en verre culturen inspireren haar. Vooral bij de abstracte werken speelt zij intuïtief met de grens tussen vorm en chaos, fantasie en werkelijkheid.

Door kleurkeuze en symboliek probeert zij het onvoorstelbare uit te drukken.

De in Venlo wonende Floor werkt in mixed media, met sterke kleurcontrasten, maakt pentekeningen, grafisch werk en houtsnedes die zij vervolgens bewerkt met mozaïek. Vooral bij deze laatste voor haar meditatieve methode ervaart zij de kracht van oeroude wijsheden.

http://florentine.exto.nl

Jeanette Steegmans

Jeannette Steegmans uit Venlo volgt vanaf 2006 lessen aan het Kunstencentrum in Venlo bij Arjen Markenstein, docent sculpturale keramiek. Zij maakt torso’s van mens en paard in verschillende materialen. Haar beelden stralen gevoel en emotie uit.

Jeanette probeert haar voornamelijk keramische paarden een eigen karakter te geven, waardoor elk beeld een dynamische uitstraling krijgt. Haar paarden zijn geen statige beelden, maar lijken gevat in gestolde beweging en expressie. Het zijn bij uitstek beelden met zeggingskracht.J

Joyce Brueren

Joyce Brueren uit Tegelen maakt designproducten van plantaardig en dierlijk materiaal. Maar ook serviesgoed is niet veilig in haar handen. De werken vallen onder de noemer ‘sfeercreatie’. Diverse sfeerspecialisten in Nederland bieden haar werk aan. Haar werk mag bijzonder genoemd worden. Dat vond ook de jury van de wedstrijd ‘Vernieuwende Trendstyling 2012’ in Brussel. Zij kenden haar zilver toe.

www.jolls.nl

Jules van Bussel (DoA)

Als het hoofd van de romp gescheiden is, wordt een mens officieel dood verklaard in militaire termen. Dit geldt echter niet voor de taxidermische objecten van ‘Dead or Alive’(DoA). Beide afzonderlijke elementen worden samengevoegd tot nieuwe objecten met andere materialen. Door de juiste combinatie krijgt het een nieuw leven, of komt juist opnieuw tot leven.

De combinaties zijn geïnspireerd door de kunsten en de fauna. Ieder object treedt op zijn eigen manier in het daglicht.

Facebook: DoA

Ton Haagen

De in Venlo wonende Ton Haagen werkte ruim 25 jaren als kinderarts in Venlo en Venray (VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg). Na zijn pensionering ontstond ruimte om zijn creatieve aspiraties te ontwikkelen in de beeldende kunst.

Van zijn artistieke hand verschijnen houtsnijwerk, combinaties van brons en glas, grafische kunst (etsen, linosneden en monotypes). Marieke Kruit uit Reuver zette hem op dit grafische spoor.

Zijn inspiratie is de natuur. Op foto vastgelegd en op eigenzinnige wijze vertaald in zijn werk.