PUGN142019-01-08T18:40:49+01:00

Project Description

PUGN 14 |

 21 oktober t/m 31 december 2017

Elly Pingen

Elly werkt vanuit materiaal dat zij vindt en haar inspireert. Zij werkt veel met planten die zij verwerkt in haar wandkleden van wol en zijde. Geïnspireerd door de oneindige rijkdom aan vormen, structuren en kleuren uit de natuur, ontwerpt Elly unieke sfeervolle lichtobjecten van hout, bekleed met handgeschept papier uit verschillende werelddelen. Resultaten zijn objecten die verlichting en kunstvoorwerp in één zijn.

Door het combineren van textiel, papier, gedroogde planten en andere natuurlijke materialen in een platte vorm ontstaan objecten die als wandbekleding of anderszins in een interieur toegepast kunnen worden, maar ook als zelfstandig kunstobject kunnen worden beschouwd. Eventueel in combinatie met de lichtobjecten wordt een heel aparte, warme sfeer in een ruimte gecreëerd.

Elly studeerde modevormgeving en monumentaal aan AKV St. Joost in Breda en aan de kunstacademie in haar huidige woonplaats Maastricht.

www.elly-pingen.nl

Loek de la Haye

De Heerlense Loek omschrijft zichzelf graag als een kunstenaar die fotografie gebruikt om zijn kunst te maken. Die passie voor het fotografische beeld was er al zeer vroeg in zijn leven. Met het beschikbaar komen van digitale fotografie en de technische ontwikkelingen op het gebied van inkjetprinters, viel alles op zijn plaats. Het was nu mogelijk om zijn eigen kleurrijke wereld te creëren.

Voor zijn kunst laat Loek zich leiden door de natuur. De vele vormen, kleuren, details en texturen zijn fascinerend en een enorme inspiratiebron. Het werk wordt in eigen atelier gedrukt op bijzondere materialen, vaak in combinatie met acrylverf.

Na een carrière als technicus in de gezondheidszorg, volgde Loek de Academie voor Plastische Kunsten. Vele workshops en stages volgden als verdieping. Het werk van Loek is te vinden in vele (huis)kamers in de ons omringende landen. Er waren diverse exposities, en enkele werken zijn aangekocht door de Koninklijke bibliotheek in Den Haag. Het liefst echter zoekt hij de interactie met het publiek op de vele kunstmarkten.

www.fritzcatstudios.nl

Fuan Wong

Deze uit Maleisië afkomstige glaskunstenaar woont en werkt in zijn atelier en galerie op het eiland Penang in de hoofdstad Georgetown.

Zijn fantasierijke schalen en objecten zijn gietwerken. Tijdens het gieten van het glas in het zand, bewerkt hij het glas met onder andere inkt en rijstpapier. Hij werkt veel met gebruikt glas. Hierdoor ontstaan bijzondere kleuren en strelende vormen.

Fuan exposeert met zijn werk in de beste galerieën in Maleisië, Singapore en andere delen van de wereld. Elk werk is unica en door hem persoonlijk gesigneerd.

www.fuanwong.com

Hella Hemans

Al jong in de weer met potloden, kreeg dit verder vorm in schilderen in haar latere leven. Na een aantal jaren realistisch aquarelleren ging ze over op acryl-, olieverf en gemengde technieken op grotere doeken waardoor ze vrijer kon werken.  Bij diverse professionele schilders volgde deze Schimmertse cursussen. In haar VUT-periode, vanaf 2007, is haar lang gekoesterde droom in vervulling gegaan. Ze studeerde Hogere graad Schilderkunst, een vijfjarige opleiding aan de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Maasmechelen. Met het diploma op zak volgde nog een tweejarige specialisatie.

Haar grootste inspiratiebronnen zijn mens, dier en natuur (landschap). Het stoeien met kleuren, die elkaar versterken of raken, blijft voor haar een uitdaging. Met krachtige en kleurrijke streken op het doek tracht zij spanning te brengen in haar abstracte of realistische werk.

Sinds 1 februari 2013 werkt ze in haar eigen atelier aan huis, waar geïnteresseerden altijd welkom zijn. Een telefoontje vooraf is voldoende.
www.hella-jo-hermans.nl

Mia Janssen-Timmermans

De glasobjecten van de Weerter Mia worden gemaakt met Bulls Eye glas, de Rolls Royce onder de glassoorten voor het maken van glaskunstobjecten. Bulls Eye glas is een glassoort speciaal ontwikkeld voor kunstobjecten en wordt gemaakt in Amerika. Zij beheerst de technieken glasfusing (samensmelten van diverse lagen glas), slumping (het laten buigen van het glas in een mal, zodat het object zijn uiteindelijke vorm krijgt) en casting (het vormsmelten van dikke brokken glas een diepe mal).

Mia werkt sinds 2006 met glas. Zonder opleiding begonnen, bleek al snel dat er voor het werken met warm glas toch echt wel meer kennis nodig was. Dat zette haar aan tot het volgen van diverse cursussen en workshops. Glas is een moeilijk te bewerken materiaal, met een heel eigen karakter. Voor haar is het een uitdaging om haar gevoel in de objecten te verwoorden. Vaak is er in haar werk een driehoek terug te vinden, niet altijd direct zichtbaar.

www.jati-glaswerk.nl

Mieke van Loon

Exposante Mieke van Loon had een droom. Die droom werd uiteindelijk bewaarheid. Mieke creëert prachtig schilderwerk in krachtige kleuren, dat zij vervolgens reproduceert op shawls. Als dochter van een bloemist, kan het bijna niet anders dan dat zij het gevoel voor kleur en compositie van huis uit heeft meegekregen. Een ontmoeting met een kunstminnend staalconstructeur zorgde ervoor dat zij haar doeken op een passende manier kan presenteren in maatwerklijsten. De in Nederweert woonachtige Mieke, exposeerde in 2012 in het provinciehuis Maastricht. In 2014 was zij deelnemer aan Kunstlint Nederweert. In het Klokgebouw in Eindhoven  werden haar werken eind 2014 getoond. In 2015 nam zij deel aan de jaarlijkse Weerter expositie ‘KunstKijken’. Dit jaar (2017) exposeerde zij met groot succes in Gallery ‘Hondsdamme’ Damme België.

Mien Huijskens

Voor Mien is schilderen een manier van leven geworden. Al 25 jaar is zij een gedreven en gepassioneerd schilder. Schilderen in acrylverf en pigmenten, met gebruik van gemengde technieken. Zowel abstract als geabstraheerd. Thema’s in het werk zijn: verdwenen culturen, mystieke en fascinerende persoonlijkheden. Ook maakt zij werk in opdracht. Van haar hand zijn werken te zien op diverse locaties. Meer daarover vindt u op haar site.

www.mienhuijskens.com