PUGN162019-01-08T18:24:13+01:00

Project Description

PUGN 16 |

9 maart t/m 28 april 2018 | Opening 8 maart

Leo van Lith

Leo van Lith is geboren in Middelrode en woont sinds 1972 in Nederweert. Hij werkt in diverse soorten steen, zoals marmer, arduin serpentijn en het hardere verdiet. Hij werkt ook in brons of maakt combinaties met andere materialen zoals hout en RVS. Leo onderzoekt het spanningsveld in het materiaal. Dit uit zich doorgaans in herkenbare abstracties die een uitgekiende balans en harmonie vertegenwoordigen. De bronzen beeldjes geeft hij graag een humoristisch tintje.

www.leovanlithsculptures.com

Feli van Schaik

Sinds ongeveer 12 jaren houdt de in Weert wonende Feli van Schaik zich bezig met keramiek. Zij maakt graag dieren en vrouwenhoofden, beide met een vrolijke twist. Zij bewerkt haar beelden met glazuur, verf en/of papier. Ook maakt zij Raku-gestookte beelden. Feli volgt nog altijd lessen, waar zij veel van leert. Met haar werken is zij te vinden op kunstmarkten.

Erik Fikken

In 1988 behaalde de Weertenaar Erik Fikken het diploma docent tekenen/handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Sittard. Daar ontving hij onder andere les van Lou Thissen en Wil van der Laan.

Erik maakt kleurrijke figuratieve schilderijen in een impressionistische stijl. Hij gebruikt daarvoor diverse materialen en technieken. De onderwerpen zijn portretten, naakten, landschappen en gebouwen.

www.erikfikken.exto.nl

Mo Attar

De foto’s die Mo Attar exposeert zijn afkomstig van een van zijn projecten in Iran. Met deze foto’s laat hij de cultuur en de daarbinnen levende contrasten zien tussen religie en het dagelijks leven, onder andere weerspiegeld in etalageramen.

Mohammad J. Attar is afkomstig uit Iran en daar werkzaam als grafisch vormgever en fotograaf. Zijn droom was kunstenaar te worden. Hij startte met tekenen en schilderen, gevolgd door het maken van prints. Na enige tijd gaf hem dat onvoldoende voldoening en nam hij opnieuw de fotocamera ter hand als basis techniek om zijn omgeving en mentale weerspiegelingen vorm te geven.

Jo King

Jo werd geboren in Buckinghamshire als zoon van kunstschilders. Tijdens zijn hele middelbare schooltijd volgt hij teken- en schilderlessen. Hij gaat studeren aan het Darlington College of Arts, maar kiest voor de theaterkunst, waarin hij in 1981 zijn Bachelor behaalt. In Nederland werkt hij als zelfstandig theaterartiest en muzikant. In 1998 slaat de scene in de film ‘Titanic’ waarin Jack (Leonardo di Caprio) een naaktportret schildert van Rose (Kate Winslet) bij hem in als een bom. Dan weet King zeker dat hij kunstschilder wil worden. Hij neemt deel aan modeltekensessies van de Tsjechische schilder Bohuslav Barlow in Todmorden, Lancanshire en besteedt de volgende jaren veel tijd aan de verbetering van zijn techniek. De mens en het menselijk lichaam blijven zijn favoriete onderwerpen.

In 2002 verhuist Jo King naar Spanje. Daar raakt hij onder de indruk van de felle zon die intens diepe schaduwen werpt. Het sterke licht en de schaduwwerking met vaak dramatisch effect zijn het kenmerk van de schilderkunst van Jo King.

Hij werkt het liefst met olieverf op geprepareerd hardboard. De textuur die door preparatie ontstaat, gebruikt hij voor de verbetering van huidskleuren en stoffen. Al vormen levende (naakt)modellen soms nog een inspiratiebron, zijn meeste olieverfschilderijen komen tot stand op basis van een collectie foto’s. Die worden uitgesneden, vergroot of verkleind, vaak getint en vervaagd om een retro-effect te sorteren. Dit proces mondt uit in het prototype van het uiteindelijke schilderij. Op basis van de fotocollage brengt King de compositie op schaal op het hardboard aan, waarna het schilderen kan beginnen.

Sinds 2010 woont en werkt Jo King in Zaltbommel en wijdt hij zich hoofdzakelijk aan de schilderkunst. Hij is van mening dat een schilderij geen uitleg nodig moet hebben, alleen wanneer het strekt tot verruiming of verdieping van de eerste indruk en verbeeldingskracht van de kijker.

www.jokingpaintings.com

Hub Tummers

De Beegdense Hub legt zich telkens de uitdaging op iets moois te scheppen. Kunstzinnig en artistiek bezig zijn, zijn voor hem niet slechts woorden geplaatst op een sokkel. Zijn creatieve drive vormen vaak zijn kinderjaren: de tijd waarin hij onbekommerd kon spelen, ravotten, zich kon interesseren voor van alles en er op los kon fantaseren.
Het zijn de herinneringen aan vroeger tijden, de passie en het vakmanschap van mensen uit zijn omgeving, die Hub blijven inspireren en als een warme inspirerende deken aanvoelen.

Om ruimte te scheppen wil Hub zijn werkwijze transparant houden: kritisch zijn, maar ook spontaan. “Een gepassioneerde werkwijze blijft altijd een opgave, het komt niet zomaar aanwaaien.”

In de 24-uurssamenleving en de non-stop-informatiemaatschappij acht Hub het belangrijk niet voort te razen, maar een halte te hebben voor jezelf, waarbij je durft uit te stappen en jezelf durft te zijn.

www.hubtummers.nl