PUGN182019-01-08T18:14:34+01:00

Project Description

PUGN 18 |

17 aug t/m 14 okt 2018 | Opening 16 augustus

Inge Coolen

Al sinds Inge een potlood vast kan houden, houdt zij zich bezig met tekenen en schilderen. Na een academische kunstopleiding werkte zij veelal in opdracht, met name portretten. Daarna is zij haar technische vaardigheden gaan ontwikkelen, waardoor steeds meer een eigen stijl ontstond. Mensen zijn voor haar de inspiratie, het kleurgebruik en de steeds abstracter wordende achtergronden worden bepaald door de emoties van het figuur. Door de figuren gedetailleerd te schilderen en in de achtergrond vooral het materiaal (de olieverf) zelf te laten spreken, ontstaat een bijzonder effect. Het contrast tussen de gebruikte technieken geeft de portretten een sprekende moderne uitstraling.

www.expo-inge.nl

Ans Jacobs

De uit Oss afkomstige Ans Jacobs koos na het volgen van de Fotovakschool voor het maken van foto’s die je in je huis zou willen hangen. Met onderwerpen als natuur, bloemen, architectuur, abstracte onderwerpen. En natuurlijk mensen.  Bij mensen ligt de focus op de ogen, die spiegels van de ziel zijn. De foto’s van bloemen richten zich op vorm en op het hart van de bloem. In zwart-wit foto’s ligt de focus overwegend op contrast, vorm en textuur.

www.ansjacobsphotoart.com

www.ansjacobs.werkaandemuur.nl

Berry Daemen

Voor de in Brabant geboren Berry Daemen is het houden van een expositie niet vreemd. Na eerdere exposities in Culemborg en Buren (Gld), laat hij zijn werk zien in het Limburgse Nederweert.

Geïnspireerd door zijn stemmingen en invallen van alledag, maakt Daemen zijn werk en past daarbij technieken toe met diverse spatels en kwasten op papier en op doek.

Gedurfd kleurgebruik en abstracte vormen zijn kenmerkend voor Daemens ritmische paletten en dynamische composities die de kijker enerzijds sturen, anderzijds volop de ruimte geven voor eigen interpretatie.

In zijn nieuwste prenten en doeken neemt Berry u mee in de transformatie naar het hier en nu; het bewust ZIJN.

Ruud Hehanussa

De in Weert wonende Ruud Hehanussa werd geboren in 1947 op de Molukken (Indonesië). Zijn vader was militair bij het KNIL (Koninklijke Nederlands-Indisch Leger). Om politieke redenen verhuisde het gezin in 1951 naar Nederland.

In 2003 begon Ruud aan een keramiekcursus. Al snel bleek zijn natuurlijke aanleg voor compositie en ruimtelijke vormgeving. Hij raakte gefascineerd door de mogelijkheden die klei biedt. Zijn objecten, zowel abstract als realistisch van vorm, getuigen van dynamiek en kracht.

In het najaar van 2006 startte hij met een opleiding richting keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol (België) om zich verder te bekwamen en te ontplooien als beeldend kunstenaar. De resultaten daarvan ziet u tijdens deze expositie.

Petra Deenen

In 2014 startte Petra met het maken van glas-in-lood ramen bij een glaskunstenaar in Nieuwstadt. Van hem leerde zij het ambacht. Daar is het niet bij gebleven. In het glaskunstencentrum werd zij onderwezen in de Tiffany-techniek en kreeg zij de gelegenheid om te experimenteren met glasfusing.

In 2015 werd Petra de kans geboden een eigen bedrijf op te starten, wat in juli 2015 werkelijkheid werd onder de naam La Jina.

Na een tijdje bij Belmondo te hebben geleerd, ging zij de samenwerking aan voor het maken van glas-in-lood ramen in opdracht. Twee jaar geleden won zij de ontwerpwedstrijd voor de cultuurprijs in Peel en Maas, wat resulteerde in de levering van twee beelden in glas. In 2017 opende Petra een eigen atelier in Haelen. Daar geeft zij les aan cursisten in glas-in-lood en Tiffany. Tevens geeft zij workshops aan volwassenen en kinderen. Een aantal daarvan vierde bij La Jina een creatief kinderfeestje.

www.lajina.nl