PUGN22019-01-08T20:09:23+01:00

Project Description

PUGN 2 |

15 oktober – 12 december 2015

Corneille Driezen

De schilderijen, objecten en serviesgoed van de Belgische kunstenaar Corneille Driezen, Codriez, dragen alle zijn typische en kenmerkende afbeeldingen. Zijn werken zijn druk, maar geven door het kleurgebruik een blije indruk. Enkele wapenfeiten: in 2012 nam hij deel aan de internationale Elephant Parade; in 2013 werd exposeerde hij op uitnodiging van de stad Paterson op de Art Walk; op uitnodiging van BergHoff‐Worldwide decoreerde hij de Eclipse tableware (serviesgoed) dat vervolgens werd getoond op de Frankfurter Messe.

www.codriez.be

Philippe Lebeau

Het werk van de Belgische kunstenaar Philippe Lebeau kan geschaard worden onder Pop Art. Reizen naar de Verenigde Staten brachten hem in contact met ‘The American Dream’. De Amerikaanse levensstijl fascineert hem. Hij ontwikkelde een herkenbare, sfeervolle en levendige stijl, amusant of met een filosofische ondertoon, maar nooit zomaar een afbeelding. Ook de veramerikanisering in Europa komt terug in zijn werk.

www.philippelebeau.be

Joyce Brueren

Joyce Brueren uit Tegelen maakt designproducten van plantaardig en dierlijk materiaal. Maar ook serviesgoed is niet veilig in haar handen. De werken vallen onder de noemer ‘Vernieuwende Trendstyling 2012’ in Brussel. Zij kenden haar zilver toe.

www.jolls.nl

Mieke van Loo

Exposant Mieke van Loon uit Nederweert had een droom. Een droom die uiteindelijk bewaarheid werd. Mieke creëert prachtig schilderwerk dat zij vervolgens reproduceer op shawls. Zij is de dochter van een bloemist. Het gevoel voor kleur en compositie zal zeker van thuis uit meegekregen zijn. In 2012 nam zij deel aan een expositie in het Provinciehuis in Maastricht. In 2014 was zij één van de deelnemers van het Nederweerter Kunstlint. In het najaar van 2014 exposeerde zij in het Klokgebouw in Eindhoven. Een ontmoeting met een kunstminnend staalconstructeur zorgde ervoor dat zij haar doeken op een passende manier kan presenteren in maatwerk‐lijsten.

Ivo van den Dungen

Prachtig tattoo‐werk van Ivo van den Dungen is te zien op evenzo prachtige foto’s van Nettie Hagenaars. Beiden uit Nederweert. Ivo plaatst werk van foto of door de klant zelf bedacht. Op verzoek werkt hij speciale wensen uit in tekening en tattoo.

www.eclipse‐tattoo.nl

Babs Schaper

De studie aan de kunstacademies van Maastricht (propedeuse), Genk (beeldhouwen, Hasselt (tekenen en glas-in-lood) en Tilburg (lerarenopleiding handvaardigheid) door Babs Schaper bleek een blijvend karakter te hebben. Daarna volgden meer specifiek gerichte stages en cursussen op het gebied van het verwerken van glas. o.a. in het glazeniersvak, glasfusing en brandschilderen (c.k. + v.u.).In haar atelier in Haler werkt zij als vrij kunstenaar aan haar eigen oevre, het werken met glas-in-lood in een 3-d formaat, dat steeds in ontwikkeling is en nieuwe vormen schept. Ook werkt zij in opdracht voor particulieren en instellingen.

www.ku-bez.nl

René en Wil van Dobben

René en Wil Van Dobben uit Nederweert-Eind hebben een gezamenlijke hobby: keramiek. Een toevallig bezoek aan een keramiekexpositie bracht hen op het spoor van een cursus. De damescursus was volledig bezet. Op de herencursus kon nog worden ingeschreven. René besloot zich in te schrijven en de kunst van de keramiek door te geven aan zijn vrouw Wil. Aldus geschiedde. Sindsdien vinden René en Wil hun plezier en rust in het werken met klei. Met toewijding creëren zij een variatie aan vogels en andere kleindieren die zij in hun eigen oven bakken en voorzien van een kleurig glazuur.