PUGN212019-02-02T09:11:54+01:00

Project Description

PUGN 21 |

8 februari t/m 7 april 2018 | Opening 7 februari

Angelika Poels

Wat de kunstenares Angelika Poels uit Deurne, geboren in Horst, wil uitdragen via haar schilderijen, is een sterke gedachte, mening of visie.
In haar laatste serie ‘From Selfie to Art’ stelt zij de selfie-cultuur op social media en de daarmee gepaarde oppervlakkigheid en vluchtigheid van de maatschappij aan de kaak.
Ze heeft met deze serie een geheel eigen werkwijze ontwikkelt, waarbij ze tijdens het schilderproces spontaan en snel een selfie in het werk knipt. De selfie wordt in het proces verweven en juist deze ‘selfie’ verdwijnt bijna in de verflagen, waardoor een gevoel van vervreemding ontstaat.

www.artangeel.com

Maurice Lenders

Geboren in Sittard, wonend in Reuver, laat zich in zijn schilderwerk inspireren door patronen, geuren en kleuren uit diverse landen en culturen, tradities en muziek. Afrika, Japan, Papoea Nieuw Guinea of Zuid-Amerika. Maar ook hedendaagse onderwerpen prikkelen de geest, tot uiting komend in zijn werk. Het laatste werk is geïnspireerd op het landschap van Pampa de Nazca, aan de zuidkust van Peru, met de prachtige tekeningen in de grond, die alleen vanaf grote hoogte zichtbaar zijn. De Nazcalijnen die werden aangelegd door de lokale bevolking zijn gemaakt in een periode van 2000 jaar. Sommige zijn kilometers lang en verbeelden een bloem, aap, spin, orka of kolibrie. Figuren waar Maurice een eigen interpretatie aan geeft.
Tot de verbeelding spreekt de door hem beschilderde glasbak in het centrum van Reuver.

Danielle de Warem

Als de Schinveldse Daniëlle haar persoon in drie woorden moet beschrijven, volgt een quote van Mark Twain: Believe, Think, Explore, Dream , Discover, Create. Het zijn woorden die dichtbij de persoon Daniëlle de Warem staan. In haar werk probeert zij ervaringen, indrukken en emoties te vertalen naar vorm en beeld. Zij laat zich leiden door wat er met haar gebeurt tijdens het schilderen. Net zoals het leven is, zijn haar schilderijen zowel figuratief als abstract. Het meest interessant vindt zij het ontdekken van het omslagpunt tussen beide begrippen: waar zijn de dingen nog helder en duidelijk en waar begint voor de toeschouwer de eigen interpretatie een steeds grotere rol te spelen?

www.danielledewarem.nl

Jos van de Venne

De Halerse Sittardenaar Jos van de Venne volgde een universitaire technische opleiding, met een voorliefde voor industriële vormgeving. Dit was destijds terug te zien in zijn schilderwerken en tekeningen. Na verloop van tijd heeft de liefde voor de schilderkunst het thema ‘design’ volledig verdrongen. Zijn huidige werken zijn sterk gericht op abstractie en figuratie. Het zoeken naar vormen en structuren speelt een belangrijke rol.

Op de vrije academie in Delft werd de basis gelegd voor een bredere belangstelling voor de schilderkunst. Deze driejarige periode kreeg een vervolg bij ChocArt in Sittard en kunstcollectief 2b2joli in Sittard.

www.zittart.nl

Tilly Kraaijvanger

De fascinatie voor zilver uit zich bij de Weertse Tilly Kraaijvanger in haar ‘sierraadsels’. Werken met zilver is voor haar een ontdekkingsreis. Zo ook het schilderen. Zij schildert op doek, maar ook niet mis te verstaan zijn de beschilderingen van originele designstoelen van Fritz Hansen. Wilt u een uniek object in huis, dan zijn deze stoelen een absolute must! Alle voorzien van een hartverwarmende dichtregel of mooie tekstregel.

www.sierraadsels.nl

Wim Wilmsen

Het is Wims passie om de van nature prachtige stenen te vormen naar het beeld dat in mijn hoofd gegroeid is. Gepolijste, ronde, glooiende, organische, meestal vrouwelijke lijnen zijn het resultaat van het uren durende handwerk. Naast het werken met steen werk ik ook met glas (glasfusion en glas in lood) hout, metaal en/of een combinatie van deze materialen.

Wim woont in Landgraaf en is van geboorte Nederweertenaar.

www.beelden-van-wim.com