PUGN222019-05-28T17:52:09+01:00

Project Description

PUGN 22 |

7 juni t/m 4 augustus 2019 | Opening 6 juni

Tej van Helmond

De Weerter Tej van Helmond is een natuurtalent. Om zijn talent verder te ontwikkelen volgde hij een cursus portret- en modeltekenen en –schilderen bij kunstenares Johannie van Tuel. Het werk van Tej is louter figuratief. Stillevens en landschappen in acryl- en olieverf hebben zijn voorkeur. Op aanvraag schildert hij portretten.
Geïnspireerd door het fotorealisme, heeft hij zich toegelegd op een nauwkeurige weergave van (alledaagse) objecten en stillevens.

https://www.facebook.com/Tej-Marleen-schilderijen-397290253786819/

Annette Willems

Annette Willems uit Nederweert is een schilderleerling van kunstenares Johannie van Tuel.  Kunstenaar Gard van Wegberg bracht haar de beginselen van het boetseren bij. Het duurde echter 25 jaren voordat Annette het penseel weer ter hand nam. Sindsdien schildert zij elke winter bij Hub Bukkems in Weert. Dit was de aanleiding voor het volgen van een opleiding aan de KANL (Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt). Eind juni 2019 rondt zij deze opleiding af, waarna zij start met een tweejarige specialisatie.
De voorkeur van Annette gaat uit naar het realistisch weergeven van mensen en bloemen.

www.annettewillemsschilderijenenzo.jouwweb.nl

Doris Verlaat

Ontsnappen aan de werkelijkheid. Dat is wat de in Eindhoven wonende Doris Verlaat wil bereiken. “Het is steeds moeilijker om even stil te staan om te mijmeren. We staan steeds in contact met de omgeving om ons heen en ervaren de hele dag door prikkels. Ik probeer aan die werkelijkheid te ontsnappen door mijn fantasie te gebruiken en ik wil het publiek uitnodigen dat ook te doen. Ik volg mijn intuïtie en probeer verhalen te ‘vangen’ in materie.”
Een voorbeeld daarvan is het koffieservies met de titel ‘Normaal’. Wat is normaal?
De jonge Doris ontdekte dat het ‘normaal’ was om koffie te drinken om 11.00 uur en om 15.00 uur. Tijdens die koffiepauze werd er gepraat over deze en gene en over wat normaal was volgens de koffiedrinkers. Doris verbaasde zich erover dat gezeten aan de koffie, als het ware bepaald werd wie en wat normaal waren.
Doris’ koffieservies lijkt normaal, maar bij nadere beschouwing wordt duidelijk dat de onderdelen ogenschijnlijk willekeurig op- en aan elkaar zijn geplaatst. Het serviesgoed verbeeldt de koffiedrinkers, die een oordeel uitspreken over anderen. Normaal of abnormaal. Elke kop koffie die zij drinken, smaakt echter hetzelfde.

www.dorisverlaat.com

Ger Linssen

De in Baexem geboren Ger Linssen woont en werkt in Nederweert. Ger is autodidact. Hij werkt niet in het landschap maar observeert ter plaatse en neemt soms een foto. In zij atelier verwerkt hij de indrukken op doek. Ook foto’s uit kranten of tijdschriften kunnen een aanleiding zijn voor een schilderij. Ger streeft er niet naar om situaties exact te kopiëren. Hij richt zich op de weergave van de sfeer. Soms verbeeld in realistische schilderijen, soms in vage indrukken.
Zijn benadering van de onderwerpen en de door hem gehanteerde schilderwijze leverden hem bij exposities in binnen- en buitenland veel succes op.

www.ger-linssen.exto.nl

John Penning

Rvs en ijzer hebben Johns hart gestolen. Deze in Oirsbeek wonende autodidact probeert al zes jaren ijzer met handen te buigen en er sculpturen van te maken in allerlei vormen en maten. Hij past daarbij diverse technieken toe. Aanvullend aan het harde staal en ijzer, maakt hij graag gebruik van houten meerpalen. Hij schuwt echter niet de sculpturen te combineren met bijpassende zuilen van steen of geroest ijzer. Zijn objecten zijn in vorm en uitwerking zo divers als het leven.

www.jpssculpturen.nl

Mien Huijskens

Mien werkt al meer dan 30 jaar fulltime als kunstschilder en docent. Zij werkt vanuit het atelier in Horn. Daar geeft zij enkele malen per maand Open Atelier Sessies. Zowel beginners als gevorderden kunnen tijdens deze sessies schilderlessen volgen.
Het werk van Mien kenmerkt zich door gebruikmaking van gemengde technieken op basis van acrylverf en pigmenten. De gelaagdheid ontstaat door toepassing van onder andere zelfgeschept papier uit planten en overige natuurlijke materialen. Zij geeft er de voorkeur aan het gekozen thema te abstraheren. Haar schilderijen geven vaak vreemde of verdwenen culturen weer. Maar ook richt Mien zich op de weergave van mystieke en fascinerende vrouwen uit de geschiedenis.
Mien exposeert in binnen- en buitenland, en werkt onder andere in opdracht voor bedrijven, instellingen en particulieren.

www.mienhuijskens.com

Rosita Kuiper – Verloop

Australië en dan met name de Aboriginal cultuur heeft veel indruk gemaakt op de uit Deurne afkomstige Rosita. De schildermanier van de aboriginals, die tevens een oude vorm van communicatie, fascineerde haar. De methode wordt ‘dot painting’ genoemd.
Het duurde echter tot op het moment dat de kinderen het ouderlijk huis hadden verlaten, voordat Rosita zich deze schildermethode serieus eigen ging maken.
De kunstvorm Aboriginal Art is een mengvorm van westerse schilderkunst, aboriginalsymbolen en de natuur. Deze aloude schildertraditie weet Rosita tot een hedendaagse kunstuiting te brengen.

Tharaka D. Somarathna

Tharaka is als artist/ art teacher verbonden aan de Keenlee/Willems International School in Mawanella Sri Lanka. Daar geeft hij les aan de armste kinderen in de omgeving. Hij studeerde aan de University of Kelaniya en specialiseerde zich als art teacher aan Wayamba National College of Education. Zijn werk is meerdere malen onderscheiden. Hij geldt als een van de meest gerenommeerde aquarellisten in zijn land.
Mien Huijskens, kunstschilder uit Horn, maakte kennis met Tharaka in 2017, toen ze korte tijd verbonden was als vrijwilliger aan de Keenlee/Willems Int. School. Het werk van Tharaka raakte haar. Zij zet zich in voor de promotie en verkoop van het werk in Nederland. De opbrengsten daarvan worden rechtstreeks aan de Keenlee/Willems International School verstrekt, ten behoeve van het onderwijs aan de kinderen aldaar.

https://www.facebook.com/watercolour.srilanka.75

Tooske Bonten

Na haar schilderopleiding aan de kunstacademie van Utrecht legde Tooske Bonten uit Sterksel zich steeds meer toe op het beeldhouwen. De mens – en dan met name de vrouw – staat centraal, vaak weergegeven in geabstraheerde figuren van serpentijn of albast. Telkens zoekt Tooske de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen. Ook maakt Tooske figuratieve beelden in brons.
Haar stijl laat zich beschrijven als sierlijk, slank, elegant en vrouwelijk. Met overdrijvingen en bewegingen tracht zij emoties uit te drukken.
Vanzelfsprekend speelt het schilderen nog steeds een grote rol haar creatieve expressie. Tijdens deze expositie toont zij ook een reeks kleurrijke doeken met bloeiende azalea’s en rododendrons en een aantal werken in epoxy.
Tooske is zeer actief op het culturele vlak. Zij schilderde o.a. vorig jaar mee aan het project The Colorfield Performance in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2019.

www.toosbonten.exto.nl