PUGN232019-08-05T15:29:34+01:00

Project Description

PUGN 23 |

 9 augustus t/m 15 september 2019 | Opening woensdag 7 augustus

Jack Vreeke

“In Weert liggen dagelijks binnenvaartschepen in de Zuid-Willemsvaart te wachten tot ze gelost worden. Op een dag kreeg ik oog voor de monumentale kracht van het vooraanzicht van deze ijzeren bakken. De grote zwarte vlakken en hun naam op de boeing, uitgevoerd in steeds andere lettertypes, de stoere ankers, de verfhuid, werden iedere keer opnieuw de aanleiding voor een schilderij.

In eerste instantie was mijn streven naar monumentaliteit van dien aard, dat ik zoveel mogelijk wilde weglaten. Het schip zelf vulde het schilderij dan van rand tot rand en liet geen ruimte over voor water en lucht. Het ging mij om het schip en niet om het landschap eromheen. Voor schepen op het droge zaagde ik zelfs de ijzeren plaat waarop ik schilder, langs de zijkanten weg. Later ben ik ook driedimensionale containerschepen gaan bouwen.

Inmiddels vinden mijn scheepsportretten hun weg verzamelaars en musea en ik hoop dat ze ook via deze expositie een eye-opener zullen worden voor de stoere schoonheid van de binnenvaart.“

www.jackvreeke.nl

Mika van Vonderen

Mika van Vonderen is een dromer. Dromend over vrijheid groeide ze als boerendochter op in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland als middelste van een gezin van vijf. Als een vlindertje dwarrelde ze door haar vrije jeugd. Wel een koppige vlinder. “Ik deed het op mijn manier of niet.” Ze was altijd bezig met ‘mooie dingen maken’.
Ze volgde in Nijmegen de opleiding Mode en Kleding, maakte de overstap naar Reclame en Presentatietechnieken, volgde vervolgens de docenten-opleiding Beeldend 2e graads aan de Fontys Hogescholen in Tilburg en belande als docent in de gestructureerde omgeving van het onderwijs.
In 2011 gooide ze het roer om. Tijd om los te laten en voor zichzelf te beginnen. Vanuit dit gevoel ontstond de Eierenserie. Ook de Snuitenserie is in deze periode tot stand gekomen. “De vormen en de structuur van de huid van de varkens uit de stal zijn mij altijd bijgebleven. De dierensnuiten komen nieuwsgierig snuffelend op je af. Ondanks dat ze opgesloten zitten, voel je de ongeremdheid in de beesten zelf.”
Behalve het autonome werk schildert Mika in opdracht portretten van mensen en dieren.

www.mikakunst.nl

Liesbeth Geenen

Liesbeth Geenen ( 1958) is geboren in Ospel en woont  momenteel in Beers (NB). Zij is beeldhouwer en levensluisteraar. Liesbeth voelt een diepe fascinatie en waardering voor hout en steen, het leven in de materialen, de vormen, het tastbare/voelen, de energie. In samenwerking met het materiaal komt het beeld tot stand. Dit is een intuïtief samenspel tussen maker en materie. Wat zit er in je? Wat mag ik eruit halen? Kijken, observeren, innerlijk luisteren, rust en voelen zijn hierbij haar compagnons.
Haar werk is te zien in binnenland en buitenland.
Liesbeth is tevens eigenaar van een stilte-retraitecentrum. Hier organiseert ze onder andere één en meerdaagse stilteretraites gecombineerd met beeldhouwen.

www.liesbethgeenen.nl

Gonny Bos

De Melickse Gonny Bos schildert naar hartenlust op houten blokken. Blokken in allerlei vormen en maten. Een blok bewerken met acrylverf en andere materialen totdat er een mooie harmonie ontstaat van kleur, compositie en interessante structuren, is haar passie. Daardoor ontstaat een driedimensionaal beeld. Behalve blokbeschildering, is zij ook een kleurrijk abstract schilder op doek en papier.

www.facebook.com/gonnyart

Jerry Voorjans

Al op jonge leeftijd was Jerry in de weer met een fotocamera. Het maken van foto’s vormt de rode draad in zijn artistieke ontwikkeling. Eerst analoog, waarbij het de foto’s zelf printte. Later nam hij de digitale camera ter hand. Dit bracht legio nieuwe mogelijkheden. Hij fotografeerde bijna alles. Van huwelijksfotografie t/m familieportretten en glamourshoots. Mensen en portretten hadden en hebben zijn voorkeur.
Een ontwikkeling in de persoonlijke sfeer bracht hem op een ander spoor. Zijn liefde voor vintage en portretfotografie bracht hem op een lumineus idee: foto’s geprint op schrootijzer dat hij enigszins bewerkt, waarbij hij de ruwe randjes van het materiaal in ere houdt. Hij ontwikkelde een speciale printmethode die zijn werk uniek en authentiek maakt.
Hij noemt zichzelf een prainter (samentrekking van painter en printer), wiens artistieke reis zojuist pas is begonnen.

www.jerr-art.com

Fotogroep Weert

Dertien natuurfotografen van Fotogroep Weert hebben gedurende twee jaar het bijzondere karakter van Grenspark Kempen~Broek op prachtige beelden vastgelegd. De foto’s zijn steeds genomen vanaf het wandelpad, dus waarneembaar voor iedere wandelaar. Het Weerterbos als belangrijk onderdeel van Kempen~Broek krijgt extra aandacht. Op grote fotopanelen maakt men kennis met de enorme diversiteit en de bijzondere schoonheid van het gebied.

***

Mocht u gegrepen worden door de prachtige gedetailleerde foto’s?
* De fotopanelen zijn te koop. Uitermate geschikt voor bedrijven of organisaties.
* De foto’s zijn ook separaat verkrijgbaar.
Onze gastvrouwen in de galerie kunnen u voorzien van informatie.

www.fotogroepweert.nl

Ijssalon Florence Nederweert

Naast diverse andere bekroningen werd IJssalon Florence in 2002, 2011, 2013 & 2018 uitgeroepen tot ‘IJssalon van het Jaar’ en in 2018 hebben we daarnaast voor de 5de keer de 1ste plaats behaald met onze ijscreatie.

https://www.ijssalonflorence.nl/

Tooske Bonten

Na haar schilderopleiding aan de kunstacademie van Utrecht legde Tooske Bonten uit Sterksel zich steeds meer toe op het beeldhouwen. De mens – en dan met name de vrouw – staat centraal, vaak weergegeven in geabstraheerde figuren van serpentijn of albast. Telkens zoekt Tooske de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen. Ook maakt Tooske figuratieve beelden in brons.
Haar stijl laat zich beschrijven als sierlijk, slank, elegant en vrouwelijk. Met overdrijvingen en bewegingen tracht zij emoties uit te drukken.
Vanzelfsprekend speelt het schilderen nog steeds een grote rol haar creatieve expressie. Tijdens deze expositie toont zij ook een reeks kleurrijke doeken met bloeiende azalea’s en rododendrons en een aantal werken in epoxy.
Tooske is zeer actief op het culturele vlak. Zij schilderde o.a. vorig jaar mee aan het project The Colorfield Performance in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2019.

www.toosbonten.exto.nl