PUGN252019-11-18T13:47:45+01:00

Project Description

PUGN 25 | 22 november 2019 t/m 19 januari 2020 | Opening WOENSDAG 20 november 2019

Annelies Janssen

Veel van het werk van Annelies zijn schilderijen met bijenwas, ook wel ‘encaustic’ genoemd. Met pigmenten bepaalt zij zelf de kleuren van de was, die allerlei manieren worden verwerkt op houten panelen van verschillende formaten. Zowel de natuur als de menselijke elementen in het landschap vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Met texturen, vormen en kleuren creëert ze een uniek en  abstract geheel, gebaseerd op observaties in de omgeving.
Al bijna 20 jaar volgt ze teken- en schilderlessen aan het Kunstencentrum in Venlo. Op het gebied van het gebruik van bijenwas is zij volledig autodidact. Door veel te experimenteren en de gebruiksmogelijkheden van de materie te ontdekken, heeft zij een eigen kenmerkende stijl ontwikkeld.

www.anneliesjanssen.nl
(Venlo)

Bert Vangompel

Jaren geleden zei mijn grootmoeder tegen mij: “Bert, waarom teken je niet meer? Je kon dat zo goed. Je had daar ver mee kunnen komen!”
Dus tekende ik voor haar verjaardag haar portret. Zo is het allemaal begonnen. Na eerst nog een tijdje te tekenen, besloot ik om het ook eens met verf en penselen te proberen. Eerst met acryl, daarna ook met olieverf. Op enkele tekenlessen en twee schilderlessen na ben ik volledig ‘self-thaught’. Het is door het maken van fouten en het uitdokteren hoe ik deze niet meer maak, dat ik de schilder ben geworden die ik nu ben. Ondertussen heb ik deelgenomen aan diverse exposities, zowel nationaal (o.a. Peer, Tessenderlo, Bocholt, Maaseik, Zonhoven) als internationaal (o.a. Amsterdam, Parijs, Londen, Dresden).
Schilderen heeft een nieuwe wereld voor mij doen opengaan. Ik doe het graag, ik geniet ervan en ik heb elke intentie om het te blijven doen!

https://www.facebook.com/bert.vangompel
(Bocholt)

Bianca van Londen

Bianca van Londen studeerde beeldhouwen aan de academie voor beeldende kunst te Noord-Limburg  (België). Behalve sculpturen maakt zij ook sieraden.
Leven, geleefd worden, zwerven, vluchten, arm en rijk zijn de thema’s die Bianca van Londen metaforisch in haar werk tot uitdrukking brengt.
De actualiteit van nieuwsbeelden die op het netvlies branden en mededogen dat tot uiting gebracht wil worden. De gelaagdheid in het werk bestempelt het tot eigentijds maar ook van alle tijden.

www.todoarte.nl
(Weert)

Frank Vanhooren

Frank maakt antropomorfe sculpturen die slechts een drager zijn van een innerlijke wereld waar veel mensen aan voorbijgaan. Wat velen als figuren zien, gaat veel dieper. Franks werk kan beschouwd worden als een innerlijke reis vol onbekende gevoelens.

Het werk van Frank is te zien in nationale en internationale collecties. De uit Desselgem (België) afkomstige Frank Vanhooren heeft een achtergrond in de keramiek, monumentale kunst en beeldhouwkunst.

Het is zijn bedoeling om dat te brengen wat niet in woorden te vertalen is. Het is datgene waar velen onder ons dagelijks mee geconfronteerd worden. Zijn figuren zijn geen klassieke portretten, maar harde confrontatie met expressie en emotie in zuivere vorm. Ontdek een wereld die zelden aan bod komt.

www.frankvanhooren.be
(Desselgem)

Camille Janssen

Schilderen, in olie- en acrylverf, is al sinds 1963 Camilles passie. Figuratief en abstract werk hebben zijn grote interesse. Op zijn reizen raakt hij vaak geïnspireerd door de lokale bevolking. Een bezoek aan Australië bleek een eye-opener te zijn.
De aboriginals schilderen niet om het schilderen alleen! In het westen ziet men slechts het eindresultaat en niet de spirituele lagen. Camille A Janssen zich heeft verdiept in deze kunstvorm en zich de schildertechniek eigen gemaakt. Een beperkte collectie van zijn Aboriginal Art Style is tijdens deze expositie te zien.

https://www.facebook.com/camillea.janssen.7
(Boxmeer)

Feuerkugel

De periode van donkere dagen voor SinterKerst lenen zich bij uitstek voor een gezellige hartverwarmende Feuerkugel. Dit Nederweerter bedrijf maakt Feuerkugel in allerlei maten. Het door u gewenste tafereel wordt uitgewerkt in de metalen handbewerkte bollen. Iedere kugel (bol) is uniek.
Uitermate geschikt voor in de tuin, op het terras of het balkon. Met een grote buitenkaars er in, heeft u er lang plezier van. De metalen bol kan tot wel 10 jaren mee. De bol is ook zeer geschikt als decoratie in de wintertuin.
Een Feuerkugel biedt een warm welkom, een verrassende aanblik en verspreidt een gezellige sprookjesachtige sfeer.

www.feuerkugel.eu
(Nederweert)

Huub Kuepers

In zijn arbeidzame leven raakte Huub onder de indruk van de mogelijkheden van glas. Het smeltproces triggerde hem. De helderheid, het kleurrijke en vooral de levendigheid van glas in combinatie met licht, boorde een ongekend enthousiasme aan.
Bij het Centrum van de Kunsten in Roermond volgde Huub van 2006 tot 2009 de cursus glazenieren, waar hij diverse aspecten van glasbe- en verwerking leerde. Zijn werken zijn zeer divers. Hij maakt figuratief, abstract en geometrisch werk, maar ook de vloeiende vormen komen terug in Huubs objecten, met vaak opvallende kleurencombinaties.
Huub mag graag glas combineren met andere materialen, zoals zand en metalen. Zijn inspiratie haalt hij uit alledaagse dingen. Soms komen de ideeën zo maar ‘uit de lucht vallen’.

www.hkglasfusion.nl
(Nederweert)

Josephine Dekkers

Een paar jaren geleden kwam ik bij toeval in aanraking met vilten. Mijn hele leven ben ik al creatief bezig (schilderen, keramiek, beeldhouwen, fotografie). Maar de kennismaking met vilt was voor mij een openbaring. Ik besloot me de discipline eigen te maken, via cursussen en workshops.
De mogelijkheden van vilt zijn onbeperkt: kleding, sjaals, sieraden, twee- of driedimensionale wandobjecten. Ik beleef er erg veel plezier aan om bezig te zijn met wol, warm water en zeep.
Door het verkennen van kleur, structuur, dichtheid en transparantie kom ik telkens weer tot nieuwe ontdekkingen en mogelijkheden. Wonderlijk hoe losse vezels onder je handen veranderen in een vaste stof en dat er steeds weer nieuwe vormen kunnen ontstaan.
Het is verbazingwekkend  hoe een eeuwenoud ambacht op een eigentijdse manier kan worden toegepast; elke keer weer een nieuwe uitdaging!

(Malden)

Kunst en Ko

Aan de rand van het centrum van Eindhoven ligt een atelier/galerie waar je vrolijk van wordt. Felgekleurde schilderijen en objecten van keramiek, papier-maché, glas en kunststof versieren de winkel van 18 kunstenaars met een verstandelijk beperking. Je vindt in ‘de vrolijkste winkel van Eindhoven’ schilderijen, objecten en keramiek.
Een stukje van deze vrolijke winkel staat nu ook in Nederweert.
Tijdens deze expositie tonen de makers een bonte verzameling flessenvogels. Deze vogels zijn op tour langs allerlei locaties.
“We hopen natuurlijk dat de vogels ook een keertje uitvliegen en een plekje krijgen bij een klant.”

www.kunstenko-eindhoven.nl
(Eindhoven)

Nasim Farasati

Ik ben Nasim Farasati uit Iran, 36 jaar oud. Het is acht jaren geleden dat ik professioneel fotografeerde. Ik heb mijn M.A in grafische communicatie (grafische weergave) en mijn B.A in commerciële fotografie. Ik heb aan diverse tentoonstellingen in Iran deelgenomen, individueel en in een groep, wat ook leidde tot verkoop van sommige van mijn werken. Mijn kennis heb ik verbreed door het volgen van fotografieseminars over avant-garde, fotografie in de schilderkunst, expressionisme, kubisme, impressionisme en kunst van de 21ste eeuw.
In Iran had ik een fotostudio. Ik fotografeerde voor industriële reclame, binnen en buiten de studio. Tegenwoordig verdiep ik me in hedendaagse stijlen en bewegingen in kunst en fotografie.

Kunst is de uitdrukking van tijd en gebeurtenissen in de samenleving. Mijn stijl zit in de combinatie en inspiratie van kunststromingen zoals impressionisme, expressionisme, surrealisme en futurisme en alles wat mijn denken beter kan uitdrukken. Ik geloof dat de 20e en 21e eeuw de tijdperken zijn van menselijke onbaatzuchtigheid en het vertrek van de mens uit zijn aard. Technologie en snelle levensstijl ontkennen de mogelijkheid voor het filosofisch denken en het bereiken van innerlijke vrede. Dat is de reden waarom instabiliteit en onzekerheid de wereld over zijn gegaan. De anomalieën zoals oorlog en economische crises in de wereld tonen deze instabiliteit en een zeer donkere toekomst voor de mensheid.  Mijn foto’s drukken dit denken uit.

Alle foto’s zijn single shot, zonder gebruikmaking van Photoshop.

www.instagram.com/nasimfarasati
www.facebook.com/nasim.farasati1

https://drive.google.com/file/d/179lm0Gr9KVkoGTN_aKrJW8PoAM5kqNse/view?usp=drivesdkhttps://drive.google.com/file/d/16-fF7z5HRQVI-N85t3-eoaqIk_6-JSrS/view?usp=drivesdk
(Weert)

Yvon Linders

Schilderen is mijn hobby. Sinds een aantal jaren schilder ik met veel plezier op linnen en katoenen doeken. Mijn abstracte schilderijen zijn kleurrijk, meestal gebruikmakend van acrylverf.
Ik hoop dat jullie er met net zoveel plezier van kunnen genieten als ik er van genoten heb om de schilderijen te maken.

(Weert)