PUGN262020-01-21T09:01:11+01:00

Project Description

PUGN 26 | 24 januari 2020 t/m 29 maart 2020 | Opening DONDERDAG 23 januari 2020

Annelies Janssen

Veel van het werk van Annelies zijn schilderijen met bijenwas, ook wel ‘encaustic’ genoemd. Met pigmenten bepaalt zij zelf de kleuren van de was, die allerlei manieren worden verwerkt op houten panelen van verschillende formaten. Zowel de natuur als de menselijke elementen in het landschap vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Met texturen, vormen en kleuren creëert ze een uniek en  abstract geheel, gebaseerd op observaties in de omgeving.
Al bijna 20 jaar volgt ze teken- en schilderlessen aan het Kunstencentrum in Venlo. Op het gebied van het gebruik van bijenwas is zij volledig autodidact. Door veel te experimenteren en de gebruiksmogelijkheden van de materie te ontdekken, heeft zij een eigen kenmerkende stijl ontwikkeld.

www.anneliesjanssen.nl
(Venlo)

Anneke Mooi Wilten

Al op jonge leeftijd zat Anneke op ‘dans’ en nog steeds is dat een van haar passies. Deze expressie voert zij door in haar werk. Maquettes, portretten in aluminiumcement en installaties. Kunst is voor haar ‘van de schoonheid en de troost’. “Dat besef van tijdelijkheid en ijle droom dat het leven juist zo draaglijk maakt” (Gerrit Komrij). In 2015 slaagde Anneke aan het NIKO (Noord-Limburgs Instituut voor Kunst Onderwijs) in Neerpelt (B) voor de discipline beeldhouwen.
Anneke werkt conceptueel, figuratief. Via maquettes en installaties creëert zij nieuwe werelden, gebaseerd op waarnemingen en verbeeldingen.

www.annekemooiwilten.exto.nl
(Veghel)

Inge de Monte

Door de zoektocht naar haar Italiaanse roots en haar vele reizen raakte fotografe Inge de Monte jaren geleden meer en meer geïnteresseerd in andere culturen en landen. Al reizend met haar camera legt Inge verhalende voetstappen vast en maakt ze naast reguliere fotografie, fotokunstwerken in de vorm van fotocomposities in epoxy, op rvs en op Hanemuhler Fine Art Paper.
De portretten tijdens deze tentoonstelling worden gepresenteerd in epoxy en op Hanemuhler Fine Art Paper. Ze zijn gemaakt tijdens Inge’s reizen door Mongolië,  Zambia en onlangs Ethiopië. Elk fotokunstwerk wordt in een serie van 20 geproduceerd.

www.mosaingo.com
(Weert)

Aake Steenhuis

Aafke’s creatieve loopbaan begon in2006 met een beeldhouwcursus bij Atellier500 in Veghel. Vervolgens startte zij in 2007 in Neerpelt (B) de opleiding voor Beeldende Kunst. In 2015 nam zij haar diploma in ontvangst. Voordien had zij de eer een van de drie winnaars van het Kunstcongres van het UWV te zijn. Twee jaren later nam zij deel aan de Zomerexpo in het Gemeentehuis in Den Haag, waar zij de publieksprijs won met haar werk ‘Vluchtelingen’. In 2016 kreeg zij de eervolle opdracht de Deken van Miertpenning te ontwerpen, die vervolgens werd gewonnen door Mars in Veghel.
Beeldhouwen betekent voor Aafke zelf ideeën uitwerken en concreet maken in verschillende materialen en uitingsvormen. Haar grootste ontdekking? Alles is mogelijk!

www.aafkesteenhuis.com
(Veghel)

Angele Creemers

Mijn leeftijd is 55 jaar.
Ik ben kapster en heb aan huis een salon.
Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen bij Hub. Bukkems.
Zeven jaar geleden ben ik gaan keramieken bij Gonny Kessels.

(Weert)

Wil Korten

Schilderen is een hobby van me. Jaren geleden ben ik begonnen bij het Kunstcollege in Weer, het huidige RICK.
Omdat mijn docent naar Roermond vertrok, ben ik daarna een hele tijd gestopt tot ik bij atelier PH2000 van Hub Bukkems terecht kwam. Daar schilder ik nu al met veel plezier verschillende jaren. Het prettige van schilderen in een groep is dat je elkaar inspireert en stimuleert zonder dat  de eigenheid van de deelnemer verloren gaat. Al snel ging mijn voorkeur uit naar werken in acryl. Ik houd van kleur en mensen. Dat zie je terug in mijn werk.
Ik heb al een paar maal deelgenomen aan exposities en ik vind het leuk dat ik hier in Nederweert ook de gelegenheid krijg om mijn werk te tonen.

(Weert)

Antoinette van Dalen

Schilderen is Antoinette’s hobby. Door het schilderen is zij anders naar natuur, mensen, dieren en dingen gaan kijken. Vaak maakt zij in haar hoofd een ‘foto’ van situaties, beoordelend of het geschikt is voor een schilderij. Van jongs af aan tekende zij graag, wat de voorloper was van haar huidige schilderhobby. Het liefst maakt zij portretten of schildert zij naar model. Zij wisselt af met het op canvas zetten van bloemen en landschappen. Meestal realistisch, soms abstract.

Schilderen betekent voor Antoinette ook gezelligheid. Bij RICK in Weert volgt zij les bij Marcel van Hoef. Op andere dagen in de week werkt zij samen met vrienden. “Altijd heel gezellig”, besluit Antoinette.

(Weert)