PUGN282020-08-13T10:07:46+01:00

Project Description

PUGN 28 | 21 augustus 2020 t/m 25 oktober 2020

Angelika Poels

 Angelika Poels uit Deurne heeft inmiddels al een paar keer bij de Pop Up Galerie geëxposeerd. Telkens met andere kunstwerken. Deze keer exposeert zij met de serie ’It’s my body’.
Ze laat haar studies op doek zien waarbij Angelika haar lichaam met expressief snel inktgebruik en acrylverf op doek schildert. Tevens exposeert zij haar exclusieve wandsculpturen zien. Deze verrassen door de door haar zelf ontwikkelde techniek en materiaalgebruik.
Deze twee totaal verschillende stijlen hebben een raakvlak: Angelika geeft zich (bijna) letterlijk bloot.
De studieschilderijen zijn snel, expressief en toegankelijk. De wandsculpturen exclusief en bijna abstract. Laat je verrassen door dit contrast.

https://www.artangeel.com

Catharina Driessen

Geboren in 1956 in Asten en nu woonachtig in nabijgelegen Neerkant. Zij groeide op in een groot creatief nest en hield zich bezig met allerlei creatieve technieken. Op haar veertigste besluit ze te kiezen voor tekenen en schilderen. Om zich verder te ontwikkelen volgt ze een academische schildersopleiding in België.
Haar thema’s komen voort uit de directe omgeving. Dit zijn de paarden waar ze zich graag mee bezig houdt, MRIJ koeien waartussen zij opgroeide, de mens in model en portret en de natuur (Peel).
Haar paardenschilderijen verraden haar liefde en kennis van deze dieren. Zij was jaren fokker binnen de KWPN. Op het doek laat ze graag het paard zien in al zijn kracht, snelheid, elegantie en schoonheid. Door haar ruime ervaring in het tekenen en schilderen van paarden, mocht ze dit voorjaar workshops verzorgen in anatomisch paardenteken bij de opening van de expositie van George Stubbs in het Mauritshuis in Den Haag.
Zij werkt met regelmaat in haar landelijk gelegen atelier, maar kiest er ook regelmatig voor om het veld in te trekken om paarden of elementen uit de natuur vast te leggen. Lekker buiten om ‘en plein air’ het eigene van het dier of de sfeer van de natuur en het landschap op impressionistische wijze weer te geven in olieverf alla prima (nat in nat techniek).

http://www.cathdriessen.nl

Conny Raeskin

Uit klei getrokken …
Conny groeide op in Noord-Limburg, het land van de klei. Door haar vader en opa, die in de klei-industrie werkten, kwam zij al vroeg in aanraking met klei. Jaren en kilo’s klei verder, houdt klei haar nog steeds in haar greep en ‘trekt’ zij dat wat haar inspireert uit de klei. De klei zit in haar hart en ziel.
De laatste tijd legt zij zich voor toe op ‘sprookjesfiguren’, hazen met menselijke trekjes, varkens, herten, paarden met fantasieruiters etc. Ook het fragiele van porselein trekt haar aan, waarmee zij dunne schaaltjes met gedrukte  printjes uit de natuur en porselein gevangen in glas maakt.
Geïnspireerd door de prachtig opgediende gerechten in restaurants en door te spelen met gietklei en glazuren ontstaan er allerlei gerechtjes en stillevens.
“Heerlijk, laat mij maar met mijn handen in de klei.”

uitkleigetrokken.nl

Jolanda Tielens

Jolanda Tielens-Aarts is opgeleid als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft en werkt al 25 jaar als lichtontwerper. Mede door haar ontwerpersachtergrond is ze altijd op zoek naar materialen en technieken om de verhalen en ideeën achter de werken zo optimaal mogelijk over te brengen. Jolanda laat zich graag inspireren door de natuur en de mens. Tijdens deze expositie zijn er model en plein air schilderijen van haar te zien maar ook twee lichtvilts.
In haar schilderwerk maakt ze meestal gebruik van olie- of acrylverf op paneel of canvas. Haar schilderstijl is figuratief en impressionistisch. In deze expositie zijn thematische werken te zijn uit de serie ‘De Peel’ en ‘De Aa’.
In 2017 startte zij met het maken van lichtvilts. Dit is zowel een kunstwerk als armatuur ineen. Voor het maken van deze lichtvilts gebruikt ze wol en zijde. De mate van transparantie speelt een belangrijke rol. De kleur, warmte en intensiteit van het licht kan ieder aanpassen naar zijn/haar persoonlijke smaak. Als kunstenaar vindt zij het belangrijk dat anderen een persoonlijke touch kunnen geven aan een werk. Zo kan het werk in iedere situtatie, locatie en ruimte een eigen en andere sfeer afgeven.

jolanda.tielens-aarts.nl

Marije Zuidweg

Fotografie is al van jongs af aan een passie van Marije. Door de jaren heen en verschillende opleidingen later (Creatieve Therapie met onderzoek FotoTherapie, Zelfstandig professional in de fotografie bij Artstudio23 Breda en meerdere mentorschappen via de Fotobond) kwam zij in 2016 in aanraking met de kunstvorm Miksang Contemplatieve Fotografie. Ofwel: fris en puur fotograferen vanuit de stilte in jezelf. Die stilte creëer je door niet te oordelen of te willen presteren.
Fotografie is een prachtig medium om de visuele schoonheid van het alledaagse om ons heen mee vast te leggen, maar ook om dingen te vertellen en duidelijk te maken. Conceptuele fotografie versus perceptuele fotografie vormen voor Marije samen het totaal van haar fotografie.
Beeldtaal, storytelling, kunstzinnige creativiteit,  met een goed oog voor het alledaagse, nature = art, emotie en de kunst van het weglaten zijn termen die volgens Marije haar werk beschrijven.

marijezuidweg.nl

Paul Senders

Ontwerper, kunstenaar en maker. Creatief brein en handige handen. Vanuit zijn gevarieerde technische achtergrond in mobiliteit en de opleiding aan de Design Academy in Eindhoven ontwerp en maakt hij vooral interieurstukken en meubels in opdracht. Daarnaast maakt hij eigen werk. Dit balanceert op de grens tussen kunst en gebruiksvoorwerp. Paul werkt veel met metaal en hout. Hergebruik c.q. herbestemming van materiaal vindt hij belangrijk. Veel werkstukken hebben een utilitair karakter of zijn gemaakt met oog voor vergankelijkheid. Maar een kwinkslag of een vraag schuwt hij ook niet.

kunstenvliegwerk.nu

Wil Teeken

Wil groeide op in een groot gezin in Heerlen. Als kind keek zij vaak naar haar tekenende en schilderende broer Jos, met het stille verlangen om ook te gaan schilderen.
Pas veel later ging zij op les. Eerst in Zaandam, later in Deurne. Wil was een van de eerste cursisten aan de Vrije Akademie in Deurne.
In de loop der jaren heeft Wil een eigen stijl ontwikkeld. Het kleurgebruik is niet aangeleerd. Het was er al voor zij begon, stelt zij. Haar werk is origineel, abstract én figuratief. Over haar schilderijen zegt zij: “Het kenmerkt zich alsof het zo moet zijn. Een goede compositie is een must en laat veel te ontdekken over, waardoor een schilderij spannend blijft om naar te kijken.”

wilteeken.nl