PUGN292020-10-26T08:15:33+01:00

Project Description

PUGN 29 | 30 oktober 2020 t/m 3 januari 2021

Bloemstylisten

Lily Beelen

Lily Beelen uit Horst is meesterbinder en noemt zichzelf Just Lily. De meerwaarde van het vak is het kunnen weergeven van gevoelens van jezelf of de ander in bloemsierkunst. Als freelancer werkt zij voor bloemisten, geeft zij bloemendemonstraties en workshops voor amateurs en professionals in binnen- & buitenland en creëert zij designs voor speciale gelegenheden. Enkele mooie prijzen vielen haar daarbij ten deel.
Zij zoekt het contrast tussen moderne vormen en natuurlijke lijnen. Lily houdt van een ‘fusie’ van stijlen, waarbij zowel muziek, als mode of architectuur een inspirerend uitgangspunt kunnen zijn. Zij houdt ervan zichzelf uit te dagen en te leren. Daartegen blijft zij graag Just Lily.

www.facebook.com/lily.beelen
www.facebook.com/JustLilyFloralArtist
Horst

Rika Bieren

Rika Bieren is 50% bloemist en 100% kunstenaar. Haar werk is te scharen onder botanisch industrieel, met oog voor duurzaamheid. Rika weet bloemen te ‘manipuleren’ door bloemen en planten te strijken en ze te verwerken voor de eeuwigheid. Op die manier creëert zij een nieuwe vorm van florale kunst.
De natuur is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. ‘Verwonderen, bewonderen en ontdekken.’
Door de materialen te ontleden en daarmee te spelen ontstaat er steeds meer respect voor de nieuwe vormen die ontstaan. Rika maakt vaak werk op maat voor de locatie waar het komt te hangen. Voor deze expositie is zij aan de slag gegaan met het drogen van grassen en deze ruimtelijk te plaatsen.
Rika werkt veel samen met andere kunstenaars, waaronder Anja Lissenberg (fotografie) en Francoise Creemers (headpieces). Beide mede-exposanten.

www.rikabloemkunst.nl
Alblasserdam

Françoise Creemers

Mede op initiatief van Françoise Creemers is deze expositie met collega-bloemstylisten ontstaan.
Françoise komt van oudsher uit een bloemistengezin. Van jongs af aan wist zij dat zij ook bloemist wilde worden. Al op haar 19e stond zij in haar eigen bloemenzaak. Inmiddels is zij meer dan 30 jaar verder en is haar bedrijf Bloemstyling ’t Roosje een begrip. Met het assortiment aan kwaliteitsbloemen is zij altijd een stapje voor op de (woon)trends.
Haar hart gaat sneller kloppen als zij de styling skills uit de kast trekt voor particulieren en bedrijven. Zij is daarin bekend voor de op maat gemaakte decoratieve bloemstukken. Tijdens Kunstzinnig Natuurlijk laat zij zien dat ze meer in haar mars heeft dan het binden van een – overigens prachtig – boeket of bloemstuk.

www.hetroosje.nl
Nederweert

Ilse Rambags

 In haar loopbaan als bloembinder heeft zij telkens de ontwikkeling opgezocht, zowel in uitbreiding van haar kennis als in uitbreiding van haar bedrijf. Na 25 jaar een bloemenwinkel te hebben gehad, ging in 2019 het roer om. Meesterbinder Ilse Rambags stort zich voortaan als freelancer op vrij werk én opdrachten met natuurlijke materialen. Nu richt zij zich op freelance opdrachten en mooie versieringen, afscheidsbloemen, workshops, demonstraties, grote projecten en bruidsbloemen. Sinds 2019 geeft zij les op het Cita Verde College in Horst. Zij werkt met natuurlijke materialen (takken, grassen, hout, stronken, ranken en bloemen) en combineert dit graag met andere materialen.
In de galerie toont zij werk met het thema ‘Natuur is goud’. Goud met een symbolische volmaaktheid, net zoals de natuur met al z’n prachtige kleuren, materialen en vormen

www.kogeldistel.nl
Hegelsom

Nel van Rens

Nel van Rens nam in 2016 deel aan het SBS6-programma ‘Hollands beste bloemstylist’.
Nel laat zich inspireren door de context van mens en natuur. Met haar werk treedt zij buiten de traditionele kaders met een eigentijdse vormgeving, gebaseerd op ongewone vondsten in de natuur. Juist in de persoonlijke benadering van een werk of opdracht ligt haar kracht. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van vilt en in combinatie met natuurlijke materialen, maar altijd uit het seizoen.
Nel is mede-eigenaar van het bedrijf ‘Wij zijn stijl’.

www.wijzijnstijl.com
Den Bosch

Jonas de Vestel

De natuur heeft alles in zich om te kunnen voortbestaan. Zonder insecten geen bestuiving, zonder bestuiving geen bloemen en vruchten. Floral designer Jonas De Vestel uit Hoensbroek combineert beide elementen in bijzondere objecten en vazen door deze onder andere te voorzien van de schildjes van de Sternocera-kever uit Thailand. Met zijn objecten viel Jonas op in de bloem- en interieurbranche, wat hem aandacht bij onder andere zeer prestigieuze tijdschriften opleverde.

http://www.facebook.com/jonas.artofficial
Hoensbroek

Overige kunstdisciplines

Lucie Berben

Voor keramiste Lucie Berben zijn de repeterende vormen uit de natuur haar grootste inspiratiebron. Zaaddozen, peulen, bloemen en planten worden extreem uitvergroot en prachtig weergegeven in vakkundig vormgegeven keramiek. Orde, ritme en herhaling vormen een telkens terugkerend en rustig thema.

www.lucieberben.nl
Roermond

Anja Lissenberg

Anja Lissenberg, fotografe en kunstenaar. Zij maakt foto’s met oog voor detail, daarbij de focus leggend op bijzondere structuren in de natuur. Anja speelt met kleur. Zij print haar werk voornamelijk zelf met pigmentinkten en vele soorten bijzonder papier. Na het printen doorrijgt zij een deel van haar werk met mooie draden, waarmee zij de stroom van het leven wil aangeven, vanuit de overtuiging dat er stroming is tijdens het leven, maar ook na het leven – op een andere manier.

https://myworldinphotos.webnode.nl
Arnhem

Ena Rutten

Schilderen gaat voor Ena Rutten zowel over proces als product en de manier is belangrijker dan het eigenlijke onderwerp. Zij begint vaak met een ondergrond van verschillende structuren en een willekeurig gebruik van felle kleuren, soms met het gieten en blazen van de verf. Op deze manier het toeval zoveel mogelijk kansen bieden met de heerlijke kans op onverwachte resultaten. Deze intuïtieve en onsystematische benadering wordt afgewisseld met opzettelijke interventies. En hoewel de eerste lagen chaotisch zijn, moet het schilderij uiteindelijk een goede balans hebben tussen energie en verstilling en een elegante compositie. Bovendien zou het een grote suggestieve kracht moeten hebben. Wat de verschillende thema's gemeen hebben, is een ‘levendige stilte’. Een gezicht, een bloemenveld, de onderwaterwereld of een prachtig landschap kunnen een kalme en stille indruk geven, terwijl er tegelijkertijd veel gebeurt.
Soms werkt zij vanuit de verbeelding, soms is een serie foto's het uitgangspunt. Op die manier kent het werk verschillende gradaties van abstractie. De basis van het werk is echter altijd een grondige en herhaalde observatie, totdat bepaalde vormen die ze wil gebruiken geïnternaliseerd zijn.

www.enarutten.nl
Venlo

François Seerden

Volledig vanuit passie en innerlijke drang geeft François Seerden uit Weert het landschap weer. Zijn achtergrond als tuin- en landschapsontwerper geven hem een nauwgezet oog voor zijn omgeving. Zijn werk is soms realistisch, soms fictief, maar altijd met geestdrift en een snelle streek van o.a. houtskool, krijt of negrostift, soms contrasterend met zacht aquarel.

www.facebook.com/francois.seerden.7
Weert

†Greet Boekholt

Tevens in deze expositie opgenomen is werk van de in 2018 overleden kunstenares Greet Boekholt uit Weert. In 1124 collages met gedichten én een boek met de titel ‘Hortus Conclusus’ memoreert zij aan haar tuin in Ospel waar zij tot 2014 woonde. Enkele van deze collages zijn te zien in de expositie ‘Kunstzinnig Natuurlijk’.
Het boek ‘Hortus Conclusus’ bevat een toelichting en een uitgebreide weergave van alle panelen. Het boek is ook te bewonderen tijdens de expositie.

www.greetboekholt.nl
Weert