PUGN62019-01-08T19:45:00+01:00

Project Description

PUGN 6 |

23 juni t/m/ 18 augustus 2016

Maruel Janssen – Nederweert

Maruel is een multi-talent. Zij schildert, tekent en fotografeert. Met een perfect oog voor compositie en weergave. Met de camera schildert zij als het ware. Het gefotografeerde komt vanuit het niets naar voren. Subtiel, maar o zo duidelijk.

Zie haar facebookpagina voor meer werk van Maruel

Jan Vallen – Blerick

Jan Vallen is zeefdrukker van beroep. Hij houdt zich bezig met het vervaardigen van zeefdrukken van en voor kunstenaars. Alle zeefdrukken komen op een ambachtelijke wijze tot stand. De films worden alle met de hand geschilderd en op handgeschept papier gedrukt. Jan’s creativiteit uit zich niet alleen in zeefdrukwerk maar ook in eigen zeer kleurrijke schilderkunst.

www.sifran.nl

Helmie Skrabanja – Heythuysen

Designontwerpster Helmie Skrabanja uit Heythuysen ontwerpt en maakt interieurobjecten. Zij kiest voor de materialen hout, keramiek en stof. Onder de noemer ‘Made by..’ toont zij artistieke interieurobjecten. Helmie is regionaal zeer actief en verkoopt haar werk o.a. via designzaken.

www.helmieskrabanja.nl

Ria Vervoort – Maasbree

Glas biedt oneindig veel mogelijkheden. Dat maakt het voor Ria zo interessant om te verwerken en te combineren met bijvoorbeeld allerlei natuurlijke materialen. Als creatieve duizendpoot heeft zij haar hart verloren aan de glaskunst.

www.natuurinbeweging.nl

Francien Meuleners – Echt

Van kleins af aan had Francien een innerlijke drang tot schilderen. Het geeft haar de mogelijkheid om uiting te geven aan haar energie en spiritualiteit. Beelden en emoties die zij ervaart, geeft zij op haar eigen unieke manier kleur en vorm op het schildersdoek, gebruikmakend van nieuwe technieken en materialen.

www.meulenersart.com

Lei Hannen – Echt

Het keramiekproces, dat voor hem synoniem is met het spel der elementen, spreekt hem sterk aan. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden van het materiaal niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen. Hij laat zich inspireren door mythologie, mens en dier. Zijn werken zijn typisch herkenbaar.

www.leihannen.nl