PUGN82019-01-08T19:36:04+01:00

Project Description

PUGN 8 |

1 september t/m/ 22 oktober 2016

Prasadam – Oirschot

Kunstschilder Prasadam uit Oirschot is haast net zo bijzonder als zijn schilderwerk. Met zijn werk won hij verscheidene nationale en internationale prijzen. Kunst is voor hem een subtiele ingang die de deur kan openen naar de essentie van het bestaan. Kunst en creativiteit vormen de spirituele drijfveren. Spiritualiteit is een vorm van inspiratie voor zijn werk. Prasadam is altijd op zoek naar innerlijke schoonheid. In mens. In landschap. In situatie. In essentie.

www.prasadam.nl

Joke van der Laar – Lierop

Het transparante boeit haar. Om een gelaagdheid in transparantie te creëren, bouwt zij in haar objecten verschillende fasen en lagen van gesloten ruimtes en doorkijkjes. De deurtjes in de sacrale theatertjes geven toegang en tegelijkertijd bieden ze bescherming. Als het ware een omsloten open ruimte.

www.jokevandelaar.wordpress.com

Jan Janssen – Maasbree

Sinds de jaren zeventig is Jan actief in keramiek. Aanvankelijk legde hij zich tijdens en na zijn opleiding toe op draaien en glazuren waarna de objecten werden gebakken in een elektrische oven. Vanaf eind jaren ’80 heeft hij zich toegelegd op raku en afgeleide technieken in gas- en houtoven. Sinds enkele jaren bezigt hij zich met de anagama-stooktechniek bij het Limburgs Houtstokers Collectief. Jan is een zeer actief exposant in en buiten de regio.

Gerrie Cuijpers – Arnhem

Gerrie Cuijpers schildert sprekende portretten, afgewisseld met abstracten. Rode draad is de theatraliteit in het werk. Opgeleid aan de Theaterschool bemerkt zij een vergelijkbare artistieke bron in het maken van schilderijen en bij het werken aan een theaterstuk. Als kunstenares is de van oorsprong Ospelse Gerrie autodidact. Haar werk kenmerkt zich door een klassieke opzet met verfijnde afwerking of juist tegengesteld, naar gelang het thema en object.

www.3muzen.nl

Nancy Sanders – Urmond

Sinds 2010 is Nancy Sanders uit Urmond in de ban geraakt van het werken met glas in verschillende technieken (glas in lood, Tiffany, glasfusen). Het maken van een glasobject is telkens weer een bijzondere reis die haar uitdaagt, haar geduld test en haar altijd een goed humeur en energie bezorgt. Glas biedt een enorme variatie, doordat het zowel in vaste als vloeibare vorm bewerkt kan worden en men kan spelen met kleur en licht. De afgelopen tijd heeft Nancy zich toegelegd op het glas versmelten (fusen) van een reeks objecten en figuren. Deze, en andere werken, zullen te zien zijn in deze expositie in Nederweert.

www.nensglaskunst.nl

Iene Meulenberg – Oirsbeek

Al meer dan twee decennia is zij actief bezig met beeldend vormen in klei, brons en steen. De thema’s van haar werk zijn een uiting van haar mens-zijn en komen voort uit emoties. Kunst is spreken met de ziel. De door haar uitgebeelde figuren tonen een grote sierlijkheid in lijnenspel en harmonie in compositie. Haar beelden ademen een tomeloze creativiteit en energie.

www.ienemeulenberg.nl

Lei Hannen – Echt

Lei Hannen uit Echt tart de wetmatigheden. Maar dan in keramiek. Vorm en verschijning zijn volkomen metaforisch en daardoor juist herkenbaar voor zijn werk. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen. Studiereizen die hij ondernam vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie. Lei exposeert sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk en Spanje.

www.leihannen.nl

Francien Meuleners – Echt

Van kleins af aan had Francien een innerlijke drang tot schilderen. Het geeft haar de mogelijkheid om uiting te geven aan haar energie en spiritualiteit. Beelden en emoties die zij ervaart, geeft zij op haar eigen unieke manier kleur en vorm op het schildersdoek, gebruikmakend van nieuwe technieken en materialen.

www.meulenersart.com

Maruel Janssen – Nederweert

Maruel is een autodidact multi-talent. Zij schildert, tekent en fotografeert, met een perfect oog voor compositie en weergave. Met de camera schildert zij als het ware. Het gefotografeerde komt vanuit het niets naar voren. Subtiel, maar o zo duidelijk.

Haar schilderijen zijn vooral in olieverf. Kleur speelt een belangrijke rol in haar werken. Haar

onderwerpen haalt ze veelal uit de natuur. De fascinatie voor het contrast tussen schoonheid en verval geeft haar werken een bijzondere lading.

Zie haar facebookpagina voor meer werk van Maruel

Jan Vallen – Blerick

Jan Vallen is zeefdrukker van beroep. Hij houdt zich bezig met het vervaardigen van zeefdrukken van en voor kunstenaars. Alle zeefdrukken komen op een ambachtelijke wijze tot stand. De films worden alle met de hand geschilderd en op handgeschept papier gedrukt. Jans creativiteit uit zich niet alleen in zeefdrukwerk, maar ook in eigen zeer kleurrijke schilderkunst.

www.sifran.nl

Helmie Skrabanja – Heythuysen

Designontwerpster Helmie Skrabanja ontwerpt en maakt interieurobjecten. Zij kiest voor de materialen hout, keramiek en stof. Onder de noemer ‘Made by…’ toont zij artistieke interieurobjecten. Helmie is regionaal zeer actief en verkoopt haar werk o.a. via designzaken.

www.helmieskrabanja.nl

Ria Vervoort – Maasbree

Glas biedt oneindig veel mogelijkheden. Dat maakt het voor Ria zo interessant om te verwerken en te combineren met bijvoorbeeld allerlei natuurlijke materialen. Als creatieve duizendpoot heeft zij haar hart verloren aan de glaskunst.

www.natuurinbeweging.nl